Misionierių ligoninė…

Autorius:
Kategorija: Vilnius ir apylinkės

…arba Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės Subačiaus filialas. T.y. tokiu pavadinimu ši vieta egzistavo paskutinius savo gyvenimo metus.

Ši vieta jokia naujiena miesto tyrinėtojams, ligoninės nuotraukomis jau pasidalijo draugas iš Miesto Vitrinos bei kolegos iš Kauno pagalbininkai puslapyje apleisti.lt


Paradinės durys, tik paradas seniai išvažiavęs…

Istorija trumpai

Paskutiniu metu po Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2004-07-14 sprendimo Nr.1-469 „Dėl VšĮ Misionierių ligoninės struktūros pertvarkymo“ čia veikę suaugusiųjų bei vaikų otolaringologijos ir oftalmologijos skyriai buvo iškelti į kitas ligonines, dar kiek laiko gyvavo ilgalaikio gydymo ir slaugos skyrius, kol ligoninė buvo galutinai apleista.

Pačios teritorijos istoriją, su kuria siejasi ir ligoninės pavadinimo kilmė išdėliota čia. Šioje vietoje veikė ir vaikų prieglauda, buvo gydomi karo veteranai. Nemažai istorijų, kas ir ką čia gydėsi galėtų papasakoti bet kuris vyresnis vilnietis.


„Vagia žmonės, apsimetę lankytojais.“


Mane tai ramina… (žalia)


Perspektyva


Natiurmortas


Olialia! mergaitės ir išlydi, ir pasitinka


Vaistai, kai jau niekas nebepadeda: „Nauja karta. Dievas, tai šviesa“


Stumti ar Traukti? Išspirti…


Paslaptingiausia dalis: tamsūs požeminiai koridoriai


Ligoninė be baseino – ne ligoninė

Reikia pastebėti tai, kad ligoninės baseinas rūsyje turėjo vandens kaskadą, buvo dekoruotas kanalizacijos vamdžiais lubose. Nebuvo pamiršti ir šviesos efektai (nuotrauka žemiau).


Šviesos efektai


Vilnius dar be Balto tilto, viešbutis „Lietuva“ ir centrinė universalinė dar neperstatyti


„Biksų priėmimas“

Biksai – tikrai ne grupės BIX nariai ar fanai. Biksas – būgnas, metalinė dėžutė operacinei bei tvarstomajai medžiagai sterilizuoti ir laikyti. Būna apvalu rečiau kvadratinis ar kitokio formos. Dažniausiai daromas iš nikeliuoto nerūdijančio plieno. Sudėjus daiktus, kuriuos reikia sterilizuoti, sandariai uždarius dangtį ir atidarius šonuose esančias skylutes biksas dedamas į autoklavą. Po sterilizacijos šoninės skylutės uždaromos, kad nepatektų dulkės, ir biksas su sterilia medžiaga laikomas specialioje spintoje. Sterili medžiaga tinka vartojimui 1-2 paras, vėliau ją reikia persterilizuoti.


Komunikacija


Pašerk alkaną, pagirdyk ištroškusį!


Sausi pusryčiai


Bad luck next 7 years…


Tyrimų registras


Senosios pastato dalies rūsys

Ne paslaptis, kad ligoninė „kabliuko“ formos, vientisas pastatas toks visada nebuvo. Dalis jo statyta sovietmečiu, dalis daug anksčiau. Senosios dalies rūsio lubos tvirtos arkinės konstrukcijos, čia buvo ir iki šiol išlikęs ligoninės archyvas, tiksliau dalis jo. Archyvą „saugo“ kažkoks benamis vienoje rūsio patalpų meistriškai įsistatęs naujas baltut baltutėles rakinamas duris.


Pasakiško grožio staliukas archyve

Tiesiogine prasme landžiojant po archyvą iš tamsos išniro juoda katė… išsigando nekviestų svečių ir vėl dingo tamsoje.


Света, включи свет!


3


Tracheostominis vamzdelis

Dėl bendro išsilavinimo šiek tiek apie šio vamzdelio paskirtį.

Tracheostoma – tai chirurginiu būdu suformuota anga priekinėje kaklo dalyje, per kurią įkvepiamas oras patenka tiesiai į trachėją ir plaučius. Ligoniai, kuriems pašalinamos gerklos, kvėpuoja pro ją. Po operacijos į tracheostomą įstatomas 10-12 cm ilgio tracheostominis vamzdelis. Jis neleidžia angai susiaurėti.
Dabar naudojami patogūs vienkartiniai tracheostominiai vamzdeliai, pagaminti iš elastingos, nedirginančios trachėjos plastmasės.


Viena iš operacinių


Taburetė


Nuardyta chirurginė lempa


Stendas


Objektą saugo


1981 m. sausio 31 d. spauda

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Jūsų nuomonė