Vakaras prie Liepojos pakrantės baterijos Nr.1

Autorius:
Kategorija: Liepoja

Paskutinis pirmos dienos, pirmos 2011 m. kelionės į Latviją reportažas. Ši vieta jau aprašyta niekonaujo.lt, tik šįkart vaizdai kiek kitokie – iškart po trumpo pavasarinio lietaus kartu su dulksna atslinko naktis.

Saulė slepiasi už horizonto


Visos durys atviros


Sovietinės armijos užrašai


Pabūklo kiemelis


Pabūklo fundamentas ir nišos užtaisams


Žvilgsnis per stogą


Puiki vieta maudynėms


Susprogdinta baterijos pusė, tolumoje šiaurinis molas


Jūros glamonės


Pavargęs


Polinkis jūrai


Langas


Dangus susilieja su jūra, pakrantę užkloja dulksna


Plaukuota pieva

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Showing 5 comments
  • Tomas
    Atsakyti

    O koks pabūklas buvo tvirtinamas prie fundamento?Kiek matosi pagal fundamentą,tai zenitinis.Būtų neblogai sužinoti pabūklo markę.

    • admin
      Atsakyti

      Ne, tikrai ne zenitinis, tuo metu, kai projektavo Liepojos tvirtovę, dar net lėktuvai neskraidė. 10-yje Liepojos baterijų turėjo būti įrengti 153 įvairaus kalibro pabūklai. Pradedant 11″ 1887 m. pavyzdžio, baigiant 1891 m. 6″ pabūklais, plius dar 11″ ir 9″ (” – coliai) mortyros. Tokių masyvių pabūklų vaizdas turėjo būti įspūdingas.
      Filme Moonzund, kurį filmavo Liepojoje (jo ištraukos čia), naudotas iš Leningrado muziejaus atvežtas 210 mm Br-17 pabūklas. Vėliau Liepojoje buvo ir tokių.
      Ar atsakiau į klausimą 🙂

  • Tomas
    Atsakyti

    Tai tie fundamentai išlikę iš XIXamžiaus.Kažkaip jie man pasirodė jog yra naujesni,panaši į išlikusią Girilių baterijoje esantį fundamentą,kuris buvo būtent nuo priešlėktuvinio pabuklo.

    • admin
      Atsakyti

      Giruliuose, tiksliau, aplink visą Klaipėdą, visai kita istorija, ir statė kiti.

  • nesuprates
    Atsakyti

    man rodosi kad cia diskusijai vietos nera – karas tai manipuliacija zmonemis…… jaunimas atsibuskite ir padarykite tvarka etik mat … musu karta jau pavelavo … bus jums parama tik eikite su savo ideja pirmyn ..

Jūsų nuomonė