Savaitė maksimaliai

Vos kelios dienos praėjo po tikro vasaros uždarymo – savaitę trukusios kelionės po dalį Europos. Kartu su nemaža grupe įvairaus amžiaus lietuvių keliavome į dviejų dienų pėsčiųjų žygį Italijos regione Ligūrijoje, aplankant Austrijos sostinę Vieną bei Vengrijos – Budapeštą. Iš anksto buvau nusiteikęs kelionę išnaudoti 200%, taip ir padariau.

Šįkart trumpai apžvelgsiu ką nuveikiau ir ką pamačiau bei užfiksavau, o po to paruošiu atskirus reportažus.

Pirmas ilgesnis sutojimas buvo Viena. Laiko turėjom tik gerą pusdienį, todėl iš kart griebėm parą galiojančius viešojo transporto bilietus ir pradėjom ekskursiją po Austrijos sostinę. Pirmiausia nusigavom iki Vienos karo istorijos muziejaus, paslampinėjom, užkandom, perėjom Belvederį, įlindom į lietaus kanalizacijos tunelį, aplankėm dar keletą rūmų, nusigavom iki V.I.C., ten įsikorėm į televizijos bokštą. Žodžiu pamatėm Vieną ir iš priekio ir iš užpakalio.


Tankų ekspozicija Vienos karo istorijos muziejuje


Rinkinukas apleistame tunelyje Vienoje


Išmalda


Belvederis


Paminklas „išvaduotojams“


Vienos lietaus kanalizacija

Toliau tęsėm kelionę link galutinės stotelės Italijoje – Arenzano miestelio, netoli Genujos. Ten pirmą dieną susipažinom su miesteliu, lengvai pakopinėjom siaurom gatvelėm, per avietes ir krūmynus užlipom iki seno Saracėnų stebėjimo bokšto nuo kurio pirmą kartą pamatėm miestelio panoramą, išsimaudėm Ligūrijos (Viduržemio jūros dali) jūroje, įlindom į vietinę kanalizaciją, radom apleistą barą pakrantėje. Antrą dieną žygis – išbandėm jėgas lipant į kalnus, vakarop pakrante nusigavom iki apleisto fabriko. Trečia diena vėl kalnai, tik dar kiek aukščiau, pažintis su miesteliu, paradas, prizų įteikimas, priėmimas merijoje, makaronai, vynas… Ketvirta diena Arenzano – suvenyrų pirkimas ir pasiruošimas kelionei atgal.


Pakrantė netoli Arenzano


Lietaus kanalizacijoje, Arenzano


Apleistas baras


Pasta kalnuose, įveikus pusę dienos atkarpos


Stabtelėjimas kylant aukštyn į kalnus

Paskutinė stotelė – Budapeštas. Laiko dar mažiau, greit pralekiam metro per kelis populiaresnius punktus ir susitikę vietinį speleologą su Ikarus’u maunam palandžioti urvuose. Grįžtam ir tiesiai Lietuvą.


Budapeštas


Panorama


Gilyn po žeme


Kolega Dainius

Įspūdžių per akis, nuotraukų dar daugiau, o žodžių viskam nupasakoti kolkas trūksta.

Recent Posts

Facebook komentarai:

Jūsų nuomonė