Tervete antžeminio starto raketų bazė

Autorius:
Kategorija: Latvija

Tērvete (Latvija) įdomi ir, savaime aišku, dauguma turistų čia atvyksta dėl parko su galybe skulptūrų ir atrakcijų vaikams bei čionykščio gamtos grožio. Deja, pasukome į priešingą pusę – link mus dominusios karinės teritorijos, pakeliui pravažiuodami įprastą tokiems objektams karininkų daugiabutį, kurio blokai padengti mažomis glazūruotomis plytelėmis.

Prie kelio, šalia vasaros estrados stovi didžiulis medinis apžvalgos bokštas. Sargo poste, tik įvažiavus į bazės teritoriją, matosi, kad kažkas gyvena, sandėliuoja daržoves, augina kiemsargį šunį. Toliau didelė aikštė ir dvi eilės garažų autotechnikai. Giliau miške angarai, garažai, įvairiausių kitokios paskirties statinių. Iki pačių starto aikštelių neprivažiavome – kelias buvo neįveikiamas pasirinktai transporto priemonei, o ir nebuvo ko – žiemą visvien nieko nebūtume pamatę. Nuotraukų nedaug – tiesiog smagi ryto aušros spalvų mišrainė.

Apie pačią bazę: gana įdomaus išplanavimo SP6 antžeminio paleidimo kompleksas R-12 (SS-4 Sandal) raketoms. Veikė nuo 1960 m. Iki 1982 m.


Vienas angarų


Objekto žymėjimas


Sunkūs angaro vartai


Garažai


Dar vienas apie 100 m ilgio angaras


Ventiliacija


Slėptuvė Nr. 5

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Jūsų nuomonė