93 metrų aukščio užtvanka

Autorius:
Kategorija: Italija

Tęsiant hidroelektrinių temą, sugrįšiu į Siciliją, kur trumpam stabtelėjome pasigrožėti įspūdinga kalnų slėnyje įrengta užtvanka. Keisčiausia, kad tokių įspūdingų mastelių užtvanka net Europoje nepatenka į aukščiausių šimtuką, o pačioje Sicilijoje tikrai nėra vienintelė.

Važiuodami šiaurine Sicilijos pakrante vedančiu keliu, užtvankos link išsukome aklai pasitikėdami trumpiausiu GPS siūlomu maršrutu. Nežinau ar tai buvo klaida, ar teisingas pasirinkimas, bet visiškai naujam Citroen Cactus tai greičiausia buvo pirmas normalus test draivas – lygus asfaltas virto vingiuotu vienos transporto priemonės pločio žvyrkeliu su stačiomis nuokalnėmis. Taip pasisukioję kelis kilometrus įvažiavome į retai naudojamą tunelį, kurio antras galas išlindo prie pat hidroelektrinės.


Sicilijos užtvankų žemėlapis

Trumpai apie hidroelektrinę

Rosamarina užtvanka šiaurinėje Sicilijos dalyje užbaigta 1999 metais. Rezervuaras talpina 127 mln. kubinių metrų vandens.
Kiek kilovatų ir koks elektrinės vaidmuo vaidmuo Sicilijos energetinėje sistemoje man iki šiol paslaptis, bet nesižavėti puikiai išpildyta pramonine architektūra aš negaliu.

Rekomenduoju apsilankyti, o jei pasiseks, galbūt pamatysite kaip nuleidinėjamas vandenėlis iš milžiniško rezervuaro.

Galerija


Kreivarankio panorama


Slėnis


Mastelis


Žvilgsnis žemyn


Kelias per užtvanką


Architektūra #1


Architektūra #2


Spalvų žaismas tunelyje

Informacija:

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Jūsų nuomonė