Komunaro poilsio bazė

Buvo laikai, kai metus paklusniai ir pavyzdingai lenkęs nugarą kokiam tai fabrike, galėjai gauti kelialapį savaitei-dviem poilsio gamtos apsuptyje, fabrikui priklausančiuose poilsio namuose ar nameliuose. Praktiškai visos pramonės įmonės tokių turėjo. Kas prie ežero, kas prie jūros. Pasivaikščiokime po vieną tokią dar gana neseniai girdėjusią poilsiautojų balsus.

Pirmą kartą šioje vietoje apsilankėme 2016-ųjų rudenį. Tuomet sunku buvo pavadinti ją apleista. Patalpos – švarios, ant stalo – uogienė su paliktu šaukštu. Tvarkingai paklotos lovos, bet aplinkui – nė gyvos dvasios. Per tris su puse metų situacija ženkliai pasikeitė, objektas sparčiai nyksta – daužomi langai, niokojamas turtas.

Benarpliojant šios vietos istorijos kaltūną viena gija nuvedė iki buvusios gamyklos pavadinimu „Komunaras“, kuri sostinėje gamino stakles. Ar žinojote, kad „Komunaro“ gamintomis gręžimo staklėmis dar iki šiol naudojasi šimtai, jei ne tūkstančiai?

Kriminalinės kronikos atskleidė, kad kartą šioje poilsiavietėje ilsėjosi estijos pilietis A. T. (redakcijai vardas žinomas). Vieną gražią laukinių dutūkstantųjų dieną organizuota ilgapirščių grupuotė, veikusi apylinkėsi, šio estijos piliečio Transporterį nusavino su intencija staiga pralobti – vokiškas automobilis buvo įvertintas 75 tūkstančiais litų. Neilgai trukus ilgapirščiai priėjo liepto galą, kurio liepto – neaišku, bet pareigūnų buvo patupdyti už grotų. Ar buvo atlyginta estijos piliečiui, istorija nutyli.

Kurį laiką ši poilsio vieta buvo naudojama su religinėmis grupuotėmis siejamų asmenų.

Mane ši vieta patraukė pastatų architektūra ir nuošalumu.

Darni aplinkai architektūra. Stogai dengti čerpėmis
Poilsis dviese
Poilsiavietėse svarbu dideli langai. Per juos yra į ką pažiūrėti
Kukli kambario erdvė. Ar reikia daugiau, norint pailsėti?
Kambario inventoriaus sąrašas
Vapsvų lizdas pufe? Kodėl ne?
Kineskopinis

Skelbimas (visiškai rimtai): turite nereikalingą veikiantį kineskopinį televizorių? VHS grotuvą? Neišmeskite, 30 km spinduliu nuo Vilniaus atvažiuosiu ir jums atsidėkosiu. Parašykite man.

Guli ant lovos. Ilsisi ar amžiną atilsį?
Gilus, bet nedidelis. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad ir vandens yra.
Visiems žinomas ansamblis
Teritorijoje – daugiau nei 10 grupių mažų namelių, formuojančių jaukius kiemelius
Nameliai ant kojelių
Palauk už durų
Laikas

Poilsiautojai turėjo kuo užsiimti – be maudynių ežere, čia buvo galima žaisti krepšinį, tinklinį, susiplėšyti kelnes ant čiuožyklos, sužinoti, kas sunkesnis ant svarstyklinių sūpynių, perlipti per sienelę, suvirintą iš vamzdžių, pabūti už tvoros, vaikščioti takeliais.

Rimtesniems klientams buvo dvi pirtys, vienas baseinas, baras.

Pramogos
Ežero pakrantė poilsiavietėje
Lapė

2016 metai

Tuomet šią vietą aptikome visiškai atsitiktinai, keliaudami motociklais. Kišenėje turėjau tik telefoną, bet padariau kelis kadrus. Vieta paliko gerą įspūdį. Ypač –pavyzdingai paklotos lovos.

Atvažiuosiu čia dar kartą, kai viskas sužaliuos.

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Jūsų nuomonė