Branduolinis sandėliukas

Autorius:
Kategorija: Visa Lietuva

Nuo Šiaulių oro uosto iš pradžių labiau į rytus, po to labiau į šiaurę veda geometriškai dailiai išraitytas keliukas kol atsimuša į taip pat dailiai suformuotą miškelį. O tame miškelyje, sako, kareivukai baisius dalykus saugojo.

Įsivaizuokite: pastatai užmaskuoti, nudažyti visokiomis gamtiškomis spalvomis, durys sunkiausios ir hermetiškiausios, bet viskas veltui – iš oro akivaizdžiai kraštovaizdyje išsiskiria tiek kelias, tiek pats miškelis. Ar mes tokie protingi tapome, ar sovietų kariuomenėje net tokius objektus įrengiant taip grubiai šaudė pro šalį. O gal niekas net nenorėjo tokio objekto maskuoti? Bet kam tuomet dažyti? A! Juk pas rusus iki šiol geltonų ir žalių dažų perteklius.

Objektas, beje, anokia čia naujiena, bet visai įdomus ir savotiškai romantiškas. Apsilankius nekyla minčių, kad ir taip beprasmiškas gyvenimas tapo dar beviltiškesnis.

Ką jūs galvojate matydami tokį užrašą ant sienos? O gal tu kirilica nypanymajėš? Šiaip, nesvarbu, kas ten parašyta, tai tiesiog instrukcija, kad koks mongolas nepaspaustų vartų atidarymo mygtuko, kol Lioša solidolu kronšteinus sutepinėja.
Žiūrėdamas į tokį užrašą įsivaizduoju prie menkai apšviesto rašomojo stalo palinkusį Vasią, jau trečia valanda su plienine liniuote ir skalpeliu tobulinantį būsimą tipografijos šedevrą – trafaretą.

Į vidų iš lauko veržiasi šviesa. Net šis šiukšlynas visai dailiai atrodo ja užlietas. Ar apgobtas?

Faktas. Pagrindinėje erdvėje baisiam kroviniui vežioti buvo naudojamas vežimėlis, kuris į šoninius kazematus galėjo įvažiuoti pasukus jį ant tokio disko, kurio nebėra. Tokią pat sandėliavimo sistemą naudojo lenkai kai kuriuose tarpukariu statytuose amunicijos sandėliuose Vilniuje. Lenkai irgi buvo nuo kažko nusižiūrėję. Žodžiu, nieko naujo.

Kas ten švyti? Gal tai baisūs radioaktyvūs dalykai? O gal brylikai?
Ne, tai prožektoriai kinietiški. Ant žemės sustatyti.

Atradėjo poza. Švieti kažkur į tolį, o ten nieko nėra… Galėtų bent vaidentis.

Mega Urban Explorer 3000 poza. Tu esi beveik Dievas, bet nesi…

Gražu. Geras oras. Malonu prisiminti.
Nuvažiuokite. Prišiukšlinkite, ir kartu su savo šiukšlėmis susideginkite. Arba ne.

Recommended Posts

Facebook komentarai:

Comments
  • Eva Shinoda
    Atsakyti

    Sita Baze netoli mano namu bet tik nesenai apie ja szinojau…… Kai viska isvoge istampe metala ispjauste o dabar turbut dar baisiau atrodo….. PS buvai pozeminiam kareiviu barake ? Pati atsitiktinai ji radau…. Tavo nuotrauku mazai zinoma laiko stoka bet keliuku paejus toleliau butum pamates dar viena panasu pastata. Kuriam taipat be prozektoriu neapseitum…… Technikos garazai. Dirbtinis prudas pirtis ir kiti ivairus pastatai…..

Jūsų nuomonė